SOLOPPGANGSSEREMONI (fra Sibirsk sjamanisme)


Denne seremonien utføres ved soloppgang, når solen er på veg opp, og er for å hedre åndeverden og for beskyttelse. Som en del av seremonien bruker man te, vann og melk.

- Te symboliserer himmel og ånder.

- Melk symboliserer jord og himmel.

- Vann symboliserer naturåndene og visdom.

Hvis man ikke har te og melk tilgjengelig kan man nøye seg med kun å bruke vann.

Hvis du har et sted ute som er hellig for deg i nærheten kan du gå rundt dette stedet, eller du kan gå rundt huset/bostedet ditt. Hvis du ikke har mulighet til å gå på utsiden kan du kaste de flytende ingrediensene ut av vinduet.

1) Start med å fyll 3 stk. boller med hver sin ingrediens (te, vann og melk). Du trenger ikke å fylle bollene helt opp.

2) Deretter tenner du på røkelse av einer eller salvie. Start da med å rense kronechakraet (røyk/røkelse mot toppen av hodet) - deretter mot 3.øye (pannen) og deretter røyk mot brystet - gjør dette 3 ganger - deretter under armhulene og deretter mot ansiktet igjen.

Deretter ta litt av røkelsen og legg det på toppen av hodet. Dette kalles for ariulga, et rituale som renser den spirituelle kroppen, gir deg beskyttelse, og gir deg krefter som du trenger igjennom dagen.

4) Deretter tar du med deg bollene med te, vann og melk og går i sirkel (hvis du er ute), hvis du er inne går du til et åpent vindu og "dytter ut " te med en liten skje e.l.

Du skal gjøre dette tre ganger mot sør, tre ganger mot vest, tre ganger mot nord, tre ganger mot øst. - gjør akkurat det samme ritualet med bollen med vann og melk også.

Mens du "dytter ut" ingrediensene skal du meditere over hva ingredisende symboliserer (se teksten over). Dvs at du skal meditere over åndene, naturåndene, vannåndene, alle slags ånder du føler for å ta med i seremonien, Moder Jord,

Skaperverket samt andre elementer du føler for å ta med i seremonien.

Gjør dette i indre stillhet - i meditasjon.

Det er viktig at denne seremonien skal føles hellig.

Når du er ferdig med ovenstående kan du gjerne drikke ingrediensene som er til overs. Ingrediensene er da fullt opp med energi fra seremonien. Del også gjerne med andre som er tilstede. Hvis du ikke ønsker å drikke opp restene kan du ofre noe til himmelen og noe til Moder Jord.

NB ! Ikke bare kast bort de overskytende remediene. De er hellige og må behandles deretter.

Her er en sang man kan synge ved dagens start (ved sol oppgang9. Den er ikke hentet i fra begrepet sibirsk sjamanistisk praksis men mange som praktiserer kjernesjamanismen synger den. Det er Tilbake til Urkraften som har laget videoen :

#Seremoni #Sjamanisme

Featured Posts