top of page
Wardruna 001.png
Last shaman.jfif
shamans-in-mongolia.JPG

gode tips !

...vi anbefaler

film & video

TILBAKE TIL URKRAFTENS EGENPRODUSERTE VIDEOER

NYTT LIV NYE LEVEREGLER

Vi denne videoen som er på norsk er en kort inspirasjonsvideo for oss alle.

Den er innspilt i Kensington Garden (London), London sentrum, Richmond (London), Osterøy (Bruvik og Storavatnet), Paloolem (Sør-Goa i India). Musikken er hentet i fra youtubes kartotek vedr. royalfri musikk.

  • YouTube

VÅRE VIDEOER

Vi starter denne siden med å legge ut våre egne produserte videoer. De fleste er på engelsk men språket er enkelt så det skal være lett å forstå.  Vi vil gjerne nevne at reklamene som vises i videoene  

er det youtube selv som styrer. Det er ikke vårt ønske at det skal være reklame.

TROMMEREISE (28 min.)

Denne trommereisen har nå over 600.000 klikk på youtube. Det e ren enkelt video der man anbefales å legge seg ned å dra på trommereise. Den ble først utgitt på CD i 2011 som

"Tom Engelbrecht - Trommereisen" og solgte den gangen rundt 500 eksemplarer.

SEREMONIELT ARBEID

Vi har her filmet når vi holder en vannseremoni. Denne type seremonie kan brukes til alt. Følg hjertet.  

På bloggen vår på denne websiden kan man lese hvordan man kan lage en offergaveseremoni.

Link til den siden her

I CIRCLE AROUND (sang)

På våre kurs synger vi gjerne noen sanger. Det er valgfritt om man ønsker å være med. Her er en av sangene.

TROMMEREISE (15 min.)

Denne trommereisen har nå over 60.000 klikk på youtube.

Her trommer vi ute i herlig natur ved kraftstedet Eidfjord. 

ET HELLIG ROM

De fleste som praktiserer sjamanisme starter med å åpne et hellig rom. Det er sjamanens katedral. her slipper man bare inn de energier som man ønsker skal være der. De energiene som vil oss godt. Dette kan gjøres på mange måter.Her viser vi en måte man kan gjøre det på.

MORNING SUN (sang)

En herlig sang å starte dagen med. 

På våre kurs synger vi gjerne noen sanger. Det er valgfritt om man ønsker å være med. Her er en av sangene.

SJAMANISTISK  RELATERTE VIDEOER

The Way of the Shaman: The Work of Michael and Sandra Harner  Her er en form for dokumentar om antropologen Michael og Sandra Harner og utviklingen av kjernesjamanismen, den "vanlige" praksisen for sjamanisme over hele verden. Det er dette du lærer på våre kurs. Vi har lært av elever som studerte hos Michael Harner. Folk som studerte sammen med bl.a. Ailo Gaup.  Denne dokumentarfilmen tar oss gjennom Michaels tidlige ekspedisjoner som en ung antropolog i jungelen i den ecuadorianske og peruanske Amazonas og hans livsendrende innsikt i sjamanistisk praksis på 60-tallet og opp til nyere tid.

Siberian Nganasan Shaman.

En unik video der man ser en sibirsk sjaman utføre en bjørneseremoni.

SEIDR - magic in Norse tradition.

Danske Anette Høst har praktisert sjamanisme i en mannsalder. I 8 stk. videoer (her er del 1, alle ligger på youtube) deler hun av sin enorme kunnskap. Videoen er på engelsk. Seidr er den gamle formen for sjamanisme som vi praktiserte her ti lands allerede i vikingtiden.

Ritual tools for Shamanic Trance healing and journeying , in Himalayan Shamanism.

Paul Wilkinson har laget mange videoer der du kan lære om nepalsk sjamanisme.

Spirit possession, Spirit release 

Å fjerne innvaderende Ånder fra en menneskekropp vil være typisk sjamanistisk arbeid. Denne videoen er ikke direkte sjamanistisk relatert men omhandler et utrolig viktig tema. Her fra psykologisk perspektiv. Hvordan bla psykolog Carl Wicklund  fjernet innvaderende Ånder hos pasienter tidlig på 1900-tallet. Veldig interessant for den som er interessert i dette temaet.

LINK VIDEO : SUCKING DOCTOR

Presents, in its entirety, the second and final night of a curing ceremony held by the Kashia group of the Southwestern Pomo Indians. Shows how on the first night (May 31, 1963), while the Shaman was in a hypnotic trance, the patient's pain was located and the germs removed from his bodyA

Shaman Healer - Pomo Shaman (1963) - Fra en antropologisk dokumentar.

Videoen er fra en healingseremoni holdt av Kashia-gruppen av de sørvestlige Pomo-indianerne. Her ser man fra natten 31. mai 1963 der sjamanen var i en hypnotisk transe. Pasientens smerte ble lokalisert og bakteriene fjernet fra kroppen hans ved hjelp av en sugeteknikk. man lærer å utføre en tilsvarende teknikk på kurset vårt "sjamanistisk ekstrahering". 

Alternative Medicine Shamanic Witch Doctor Cure Disease  "Mens jeg besøkte byen Leh, hovedstaden i Ladakh (India), var jeg ute etter å lære om den lokale medisinske behandlingen. jeg ble henvist til en "sjamanistisk heksdoktor" som utfører ritualer og ikke-invasive kirurgiske operasjoner for å suge ut og kurere sykdom av menneskekroppen" - Israel Feiler

SPIRITUELT  RELATERTE VIDEOER

Song For The Sacred Elements

- Chenoa Egawa & Alex Turtle

Dette er en kraftfull og vakker chant. De skriver følgende om videoen : "Vi presenterer denne sangen i takknemlighet til elementene som gir oss liv, og til alle mennesker i verden som jobber sammen for å forene, ære og oppløfte våre stemmer, sanger og bønner på vegne av vår vakre Moder Jord."

HUMAN Vol. 1 

Hva er det som gjør oss til mennesker? Er det at vi elsker, at vi kjemper? At vi ler? Gråte ? Vår nysgjerrighet? Jakten på oppdagelse? Drevet av disse spørsmålene brukte filmskaperen og kunstneren Yann Arthus-Bertrand tre år på å samle virkelige historier fra 2000 kvinner og menn i 60 land.er en kraftfull og vakker chant.  

VOL.1 tar for seg temaene kjærlighet, kvinner, arbeid og fattigdom.

- flere tips kommer

bottom of page