top of page
Despacho-ceremony - Shamanic Experience Norway

"Det er mange måter å utføre seremonier på. Følg ditt hjerte - hold fokus - ha sterke intensjoner, så blir det bra. Når vi gjør "større" seremonier, pleier vi alltid å inkluderer despacho (offergave) samt at vi som oftest trommer og rasler for å inkludere Åndeverden enda sterkere. Når vi gjør "mindre" seremonier, kan det være nok at vi synger og ærer solen. månen, Skaperen. Moder Jord osv." sier Von.

Seremonier

"" I våre seremonier takker vi alltid Pachamama  (Moder Jord) og Apus (Fjellåndene).

De hjelper oss alltid i hverdagen, så vi må selvsagt ære dem. Det gjør vi gjennom å lage despachoer (offergaver).  I nesten alle seremonier lager vi despachoer ",  Tom

Sjamanisme seremoni Tilbake til Urkraften

Vi begynner alltid med å rense alle deltakerne som er med i seremonien med hvit salvie. Under rensingen begynner folk å bli fokusert på seremonien og føle seg mer avslappet og tilstede. Etter dette åpner vi et hellig rom ved å henvende oss mot de 4 himmelretningene. mot Moder Jord og mot Skaperen. Vi starter alltid mot retning øst. Etter det er det tid for å tenne den Hellige lld. Så starter trommene for å jorde alle deltakerne.

Under er det en video der vi viser hvordan du kan åpne et Hellig rom (er på engelsk).

Sjamanisme sommersolverv seremoni

Vi feirer alltid vår- og høstjevndøgn samt sommer

- og vintersolverv. Vi feirer det med despacho-seremonier inkl. tromming og rasling. Vi feirer også gjerne med god mat og drikke. Når vi har en fest som dette vi alltid invitere våre forfedre inn samt folk vi har hatt kjært som nå har gått over til den ikke-ordinære verden. Vi gir dem alle mat og drikke - alltid ekstra tallerkner og glass (dette gjør vi også ved jevne mellomrom hjemme). Dette bildet er tatt på en 

sommersolvervfeiring for noen år siden. Det første bildet oppe på denne websiden er tatt på den samme seremoien. Der kan man se hvordan er despacho (offergave) kan se ut. På denne tiden av året kan man gjerne finne fine blomster ute i naturen eller på tomten sin. Blomstene er fra tomten vår

Despacho seremoni sjamanisme

Von lager en despacho (offergave) før en utesitting.

Sjamanisme soloppgangsseremoni

Her var vi på den fredfulle greske øya Folegandros.

Vi ønsket solen velkommen under soloppgang hver morgen med en liten vakker seremoni. Vi sang denne sangen før vi gjorde meditasjon og yoga :

"Morning sun morning sun come my way come my way (x 4), Come my way come my way take my pain take my pain (x 4). Take my pain take my pain down below down below (x 4). Down below down below cool waters down below (x4)"

Sangen er på videoen under :

Sjamanisme seremoni Tilbake til Urkraften

En av mange seremonier vi har holdt.

Svettehytteseremoni Tilbake til Urkraften Sjamanisme

Her sitter Tom foran på en svettehytte på et Hellig fjell i Mexico. Den kraftfulle seremonien er akkurat over - det ryker fortsatt fra bålet som gjorde steinene rødglødene. Etter dette ble det en Hellig pipe seremoni med en pipebærer. 

Vi anbefaler alle å gjøre det samme. Svettehytteseremonier er perfekt for personlig arbeid. Du kan finne  slike seremonier over hele verden. Vi arrangerer ikke denne typen seremoni men det er flere som har begynt med det i Norge.

Her tar vi del i en seremoni kalt for  "Hatun Kapay", Den Store Inkainvielsen.

Denne seremonien ble holdt på et veldig

sted i Peru - noen timers kjøring fra Qusco.

Stedet heter Wirracocha - et område med store og tempeler. Det er pacos (Andesprester) som utfører slike ritualer.

Hatun Karpay seremoni i Peru

EN HELLIG VANNSEREMONI

Her er en video vi har laget vedr. hvordan

du kan lage en seremoni for å ære elementene. På denne videoen ærer vi vannelementet.

Di kan gjøre det samme for jord, ild og luft også. Du kan på videoen se hvordan vi

lager til en despacho (offergave).

Videoen er med engelsk tekst.

Kurs 002.jpg
bottom of page