Von og Tom 001.jpg
Bål 011_edited.jpg

Hvem ? Hva ? Hvor ?

Ekteparet Tom & Von Engelbrecht er drivkraften bak Tilbake til Urkraften / Skaperkraften AS og de har vært sjamanistisk praktiserende i mange år nå. De har reist, og reiser fortsatt jevnlig, rundt omkring i forskjellige land for å lære gode gamle metoder i forbindelse med den sjamanistiske praksis. Dette er hellige metoder som det å holde seremonier, utføre forskjellige typer healing etc. De har i en årrekke arrangert seremonier,  workshops. spirituelle sirkler -og arrangement. De siste årene i Hordaland men begynte høsten 2018  å reise rundt omkring i Sør Norge for å arrangere sjamanistiske kurs og trommesirkler. De bor selv i den vakre lille bygden Bruvik på Osterøy i Hordaland - der de ser over til Bergen kommune rett over den andre siden av vakre Sørfjorden.

VON

Vonita 001.jpg
Sjamanisme i Norge

Bruvik - bygda der vi bor.

Von 032.jpg

Von Engelbrecht har siden 2011 jobbet som sjamanistisk praktiserende, healer, seremonileder, foredragsholder, mentor, arrangert trommesirkler og vært lærer innen sjamanisme. Hun har samarbeidet på flere prosjekter med andre sjamanistisk praktiserende. Hun tilbyr renselse, beskyttelse, fjerning av innvaderende energier, fjerning av tunge energier, sjelehenting, psychopomp, dødsrelatert arbeid, veiledning til å hente kraftdyr, despachoseremonier og andre sjamanistisk relaterte seremonier. Da Tom og Von kom i sammen 2012 var det helt naturlig for

dem å samarbeide som healere. I tillegg driver de i sammen Sjamanskolen Tilbake til Urkraften.

"Mitt hjerte ligger tettest til Sjamanismen og Tom.

Kjærligheten førte oss i sammen på den sjamanistiske

vei og det her vi begge føler oss hjemme. Livet vi lever

er en sann velsignelse fra Skaperverket."

På slutten av 90-tallet oppdaget Von sjamanismen da hun ble kontaktet av en sjaman som ville lære henne grunnleggende sjamanisme. Selv om det hun lærte førte til at det vekket

sanndrømmeren i henne skulle det gå noen år til før den endelige sjamanistiske oppvåkningen kom. I mellomtiden høstet hun andre viktige erfaringer.

Oppvåkningen kom etter en sjelehenting hos en annen sjaman. Fra da av ble livet totalt forandret. Gammel smerte ble transformert til kraft og styrke. Det kjentes som å ha blitt født på ny.

Etter oppvåkningen var det ingen vei tilbake og Von dedikerte seg fullt ut til sjamanismen.

Von har studert sjamanisme og alternative behandlingsmetoder hos forskjellige spirituelle organisasjoner, sjamaner og på workshops verden rundt. I tillegg til sjamanismen har hun

tidligere studert og undervist i vestlig tantra. Hun er bioenergi terapi terapeut (lært av Zdenko Domancic), terapeutisk massør, reikihealer og hun driver prosjektet Villkvinnen (www.villkvinne.no).

Von takker Michael Harner, Qerofolket, Jane Folsted, Andres King Cobos, Steinar Nordeng, Liss Ringen, Ailo Gaup, Simon Buxton og Richard Wolfstrome som alle har vært unike veivisere som hun setter utrolig pris på.

Von dancing.jpg

TOM

hatunkarpay 001.jpg
Tom i Tilbake til Urkraften
Tom nyter havgapet juli 2021.
Tom 002B.jpg
IMG_20210929_170152_resized_20210930_014811249.jpg

"Jeg takker sjamanisme og annen spiritualitet for hvem jeg er i dag, for balansen jeg har i livet. Som så mange andre hadde jeg mine ting å slite med i noen  tidligere år. I dag har jeg mulighet til å gi input til andre som sliter nettopp pga  den erfaringen. Enten det er min jobb i psykiatri, klienter som kommer for sjamanistisk relaterte behandlinger eller folk som kommer på våre kurs, seremonier etc. "

Et rikt arbeidsliv 

Tom Engelbrecht har bl.a. jobbet som bygningsingeniør, yrkesdykker, profesjonell fotograf og masse annet. Han har hatt et rikt og spennende liv på arbeidsfronten som ellers i livet.  

De siste femten årene har han jobbet i distriktspsykiatrien og innen rusomsorg. Han liker å omgås mennesker som "har latt maskene falle" som han sier  Han jobber også som en sjamanistisk praktiserende behandler/ healer sammen med sin kjære ektefelle Von. Som han stortrives med å

være sammen med...døgnet rundt - hele året. "

Våknet allerede på 80-tallet

Tom sier videre at han våknet opp for spiritualitet i midten på 80-tallet og har praktisert sjamanisme

siden 2005. I tillegg til den sjamanistiske erfaringen er han også reikimesterlærer og bioenenergi

terapi terapeut (lært hos mester Zdenko Domancic i Bled i Slovenia). Alt er energiarbeid og egentlig spiller det liten rolle hva det kalles. 

Lært mye av paqos fra Andesfjellene

Som store inspirasjonskilder innen spiritualitet nevner han noen av flere Q`eros paqoer

("Andesprester") som han har lært veldig mye av - både i Peru og i Norge. Både når det gjelder kraftfulle healingmetoder og kraftfulle seremonier.

De er alle fra Qero Nation i Andesfjellene i Peru og praktiserer som paqos innen det mange kaller 

for inkasjamanisme (feilaktig, fordi Qeros praktiserer ikke sjamanisme). Don Mariano, Donna Asunta, Don Juan, Don Alejandro, og Donna Maria "den eldre" (søsteren til Alejandro) har vært gode læremestere både når det gjelder metoder og hvordan man praktiserer ydmykhet på et særdeles

høyt nivå. De nevnte paqoene er linjebærere og Tom har fått initieringer av flere av dem i forskjellige hellige seremonier. En av dem er kalt Hatun Karpay (den store inkainnvielsen).

Kjernesjamanismen

Innen kjernesjamanismen er flere store inspiratorer men det er nok avdøde Ailo Gaup og antropolog

Simon Buxton som har betydd mest. Spesielt Simon Buxton har vist vei til hvordan sjamanistiske metoder kan utføres ekstremt kraftfullt - samt hvordan man kan undervise på en særdeles god måte. "Det har vært  en ren nytelse å være i hans energier", som Tom sier. Simon Buxton har

selv i lang tid gått i lære hos Michael Harner og har samarbeidet tett med bl.a. med Ailo Gaup og Sandra Ingerman. Han har også vært i direkte lære hos flere stammesamfunn.

Inspirasjon fra Mexico

Soldanseren Andres King Cobos (fra Mexico) svettehytter og annen spirituell relatert kunnskap har også vært nyttig å ha med seg på fra det spirituelle landskapet. Tom har satt stor pris på å være med ham i både Mexico og ved flere anledninger rundt omkring i Norge.  "Det føles alltid godt å

omgås Andres. Han er en varm, trygg og kunnskapsrik person. Han er litt sånn farsfigur aktig.

Så det har vært perfekt med å være med ham i forbindelse med svettehytte -og hellig pipe seremoniene (han er pipebærer) og utesittinger.

En sjamanistisk praktiserende er totalt avhengig av hjelpen man får fra Åndeverden. Det er der man finner alle svarene i sitt sjamanistiske arbeid. Så det er der man henter den største, viktigste og beste kunnskapen. I tillegg er stillhet en stor inspirasjonskilde. Der henter man uhorvelig mye", avslutter Tom smilende. 

Peru 007_edited.jpg

Seremoni med Qeros i Peru