top of page
Healinseremoni 001.jpg

Å lage en offergave (despacho)

Seremoni 0404 004.jpg
0404 005.jpg
healingseremoni 003.jpg
Seremoni 0404 003.jpg

Se gjerne videoer og bilder nederst på siden.

Despacho - en vakker og kraftfull offergave

Det å holde en seremoni er noe av det viktigste arbeidet man utfører innen sjamanisme mener vi. En seremoni er noe man kan utføre fra helt enkelt til veldig avansert / krevende.   Vi utfører en seremoni feks for å transformere en eller flere energier. Det kan være healingarbeid (at man skal oppnå at en energi i ubalanse bli balansert...altså at man går fra å være syk til frisk). En seremoni kan utføres for å ære sine guder, for overgang fra barn til voksen og ved giftermål, skilsmisse og død. Man kan ha seremoni for skifte i månesyklus (vanlig med fullmåneseremonier), seremoni på solvervene etc. etc.     

Når vi utfører seremonier lager vi som oftest en offergave, en despacho. Å lage en despacho (offergave) er et svært viktig element for paqos ("Andesprester") hos folkegruppen qeros, folket i Andesfjellene - på peruansk side ca. 5.000 moh.
Ettersom vi  også har lært denne tradisjonen av dem har dette blitt en veldig viktig ingrediens i også vår måte å praktisere sjamanisme på. Vi lager slike offergaver med jevne mellomrom.

Vi nevner at Qeros lager en despacho mye mer avansert enn det vi gjør.

Hva er så en despacho ?
En despacho er en offergave til Moder Jord (Pachamama) og til fjellåndene (apus) i forbindelse med healing, sjelehenting, og til overgangsriter som fødsel, vielse, død etc, til å manifestere ønsker og drømmer, til takk, til bønn om kraft, sorg og kjærlighet...vel,til det meste egentlig.

Hvordan lage og ofre en despacho ?
En despacho kan inneholde hundrevis av elementer. Alle lager den på sin måte. Man følger rett og slett intuisjonen. Den lages etter hjertet...ikke hodet.
Ha en intensjon med despachoen....vær i energiene (en form for meditativ tilstand) mens den lages. Man må hele tiden holde fokus på hva den lages for. Blås gjerne inn intensjon i hvert
enkelt element som legges i.

Forslag :


1) Hvitt papir (eller noe annet hvis man ønsker det) Man starter ved å legge ned et (hvitt) papir  (gjerne A4 eller A3 størrelse). På dette papiret legger man ned de elementene man ønsker skal være med. (varierer fra despacho til despacho hva man ønsker å ha med).


2) Elementene er symboler på hva man ønsker å ofre.

Eksempelvis kan kopierte penger bety velstand. Peanøtter el. andre nøtter/frø kan symbolisere vekst. En knekt fyrstikk kan bety frigjøring. Snop/cola/søtsaker til Moder Jord. Ris kan symbolisere overflod. Sukker kan være det søte liv. Hvite blomster er til ofring for apus (fjellåndene/maskulin energi) og røde blomster er ofring til Moder Jord (feminin energi).

Vi bruker ofte roseblader i rød og hvit til dette. Gulltråd kan være den vakre veien.

Røkelse er til ære for åndene etc.
Finn ut selv hva du ønsker de forskjellige elementene skal symbolisere (hos qeros er dette mer hugget i stein (utifra tradisjoner).
Når du legger ned elementene kan du gjerne si høyt hva de symboliserer. Man blåser også inn intensjoner (blås med munnen) inn i friske blader som legges på despachoen. 3 stk. blader holdes i hånden samtidig som man blåser inn intensjonen(e)/ønsker til Moder Jord. De legges så inn i despachoen før man tar 2 stk. blader og blåser inn intensjon til fjellåndene. Qeros bruker cocablader, vi bruker hele og fine blader fra hvilket som helst tre.

NB. I en despacho bruker vi også masse blomster fra egen hage når det er sesong for det.
 

3) Klar til å ofres
Etter at man føler at man har lagt ned de elementene som skal være med i despachoen blir den knytt i sammen - klar til å ofres. Man kan ofre despachoen på et bål, ved å legge den i en elv el. annet type vannelement....eller den kan graves ned (f.ek.s sjelehenting). Vi bruker som oftest bål til transformasjonen. Man kan se røyken gå opp til den store Skaper med våre drømmer
samtidig som vi ærer apus og Pachamama.

Vi kan garantere at dette er en kraftfull og effektiv måte å jobbe med Skaperverket på !

 

Lykke til !

Vi anbefaler boken "Masters of the Living Energy" av Joan Parisi Wilcox
om dette temaet. 
Fåes kjøpt hos de fleste bokhandlere på nett for en billig penge.

Masters.jfif

BOKTIPS

VIDEOER

Her er det en video vi har laget på engelsk der vi viser hvordan man kan utføre en vannseremoni. Vi viser bl.a. hvordan man lager en despacho. En slik seremoni kan utføres til alle typer formål.

Andres vidoer (på engelsk) som omhandler å lage en despacho

BILDER

Her har vi lagt til bilder fra forskjellige despachoseremonier.

Bildene med Qeros har vi tatt i Peru.

Peru 007_edited.jpg
Qeros 002.JPG
Peru 004.JPG
Peru 005.JPG
Despacho 002.JPG
Despacho 003.JPG
Despacho 001.JPG

FERDIGE DESPACHOER (trykk på bildene)

Peru 006.JPG
Seremoni 0404 001.jpg

Det er fint om mange er med på å tilføre energier til en felles despacho. Selv har vi utført despachoseremonier for nærmere 130 deltakere på en gang. Der alle var med på å blåse inn intensjoner i elementer som var med i despachoen. Veldig vakkert - mange følte på at dette er kraftfulle saker. Så vær bevisst hvilke intensjoner du tilfører i en despacho.

Healingseremoni 002.jpg
Seremoni 0404 002.jpg
Kurs 002.jpg
bottom of page