top of page

gode tips !

...vi anbefaler

MUSIKK

spotify-logo.png

SPILLELISTER PÅ SPOTIFY

Vi har begge konto på Spotify med spillelister. For å finne Vons konto søker man på "VonEngel" eller "Von Engelbrecht" og for å finne Toms konto søker man på "Tom Engelbrecht". På disse kontoene vil man finne, etter vår smak, masse bra musikk. Det anbefales at man tar seg en titt der. Her vil du finne alt fra trommereiser, spirituelt. buddhistisk, pop, rock, klassisk, julemusikk etc

Logg deg gjerne inn på Spotify hvis du har abonnement før du går videre på denne

siden.

Spirituell musikk - spilleliste

Meditasjonsmusikk - spilleliste

Anugama - Shamanic dream. Fantastisk meditasjonsmusikk

Dra på trommereiser, dans kraftdyret ditt etc.

Føl at du flyr og de mongolske slettene med denne fantastiske musikken på denne spillelisten.

Anugama - Shamanic dream 2. Fantastisk meditasjonsmusikk

Phil Thornton - skikkelig tibetansk relatert musikk

Buddhistiske mantraer - spilleliste

Begge de 2 følgende artistene vi anbefaler er faktisk tilknyttet den vakre innlandsøyen Osterøy som vi bor på. Einar Selvik (Wardruna) er oppvokst på øyen og Kjell Braathen bor på øya.

WARDRUNA

wardruna 004.png

Om WARDRUNA

Wardruna er en norsk "musikkkprosjekt" med Einar Selvik ved roret. Wardruna dedikert til å skape musikalske gjengivelser av eldgamle norrøne og nordiske tradisjoner. De bruker et bredt utvalg av både tradisjonelle og historiske nordiske instrumenter. Ikke-tradisjonelle instrumenter og andre lydkilder som trær, steiner, bein, vann og ild brukes for å forsterke karakteren til temaet som "skildres" i hvert tilfelle.

De mener selv at forskning og seriøse studier danner et viktig grunnlag for musikken deres, men den ultimate intensjonen er ikke å kopiere eller gjenskape musikk fra en bestemt tidsperiode. "Vi tar tanker, verktøy og metoder fra fortiden og bruker dem til å skape ny musikk som bygger på det samtidige så vel som det eldgamle", sier Einar Selvik.

Wardrunas musikk satt mye av vikingstemningen i den populære TV-serien "Vikings" (History channel) og NRKs humorserie "Vikingane". Wardruna blir nå større i utlandet også. Spesielt etter TV-serien "Vikings"

Dette digger vi !!! 

Wardruna 003.jpeg
Wardruna 002.jpeg

KJELL BRAATHEN

Kjell Braathen.jpeg
Kjell Blota.jpg

Om KJELL BRAATHEN

Kjell beskriver albumet slik : "Blóta er ikke bare et album; det er et Blot (ritual). Det er et ritual for å møte dine mørkere sider, akseptere dem og omforme dem til en ressurs i stedet for å se dem som en byrde. Jeg holdt instrumenteringen og produksjonen på et minimum for å holde autentisiteten til formålet. Blóta er et rått, tribalt og ærlig album. Dette er min blót. Ritualet mitt. Nå gir jeg det til deg, håper det kan hjelpe deg på samme måte som det hjalp meg."

Dette er et album som anbefales på det varmeste.

Vi anbefaler også de andre albumene til Kjell Braathen.

Fler musikktips kommer...

bottom of page