top of page

Seremoni for Abort og Svangerskapsbrudd
Det er lite oppmerksomhet som blir gitt til følelsene som kommer med

et svangerskapbrudd når det er abort. Man snakker helst ikke om det

og følelser blir gjerne undertrykt i slike prosesser. Mange kvinner som

har tatt abort føler depresjon, skam, skyld og sorg. Det gjelder både før

og etter aborten, og noen har også følelsen av at de har undertrykt og

påført kroppen unødvendig smerte. Avstand fra egen seksualitet og

kropp er også ofte en reaksjoner i slike prosesser.

For å bearbeide og heale slike opplevelser så vet vi at seremonier og ritualer har en god effekt. Dette kan man gjøre alene, med kjæresten/ partner, en god venn, hos en sjaman / sjamanistisk praktiserende.

I dette blogginnlegget vil vi dele en enkel måte å utføre en slik seremoni

alene. Slik utfører man seremonien:

Når man ferdes ute i naturen og man skal arrangere en seremoni ute bør man alltid å be naturen om tillatelse til å bruke stedet.

Legg også gjerne igjen en gave som takk til energiene som var med deg

fra seremoniplassen. Gaven kan du gi før du forlater stedet, og det kan være alt fra nøtter, tobakk til krystaller….gi det du føler er rett.

Dette trenger du til seremonien: Blomster

Ved

Fyrstikker/lighter

Bark eller avispapir til bål

Røkelse/salvie eller einer.

Steiner

Gave til seremoniplassen

1.Velg et stille og uforstyrret sted i naturen og ta deg god tid til å gjennomføre hele seremonien.

2. Lag en sirkel med steiner eller hva som måtte være tilgjengelig i naturen for å danne en sirkel. Sirkelen symboliserer Mor Jord hvor alt liv skapes.

3. Kjenn på Mor Jord med begge hendene for å koble deg på de fysiske energiene hennes.

4. Tenn et bål midt i sirkelen som symboliserer Far himmel som minner en på evigheten. Det er kroppen som dør men sjelen lever videre.

5. Se på himmelen og kjenn på energiene fra Far himmel som er i deg og rundt deg bestandig. 6. Med vanlig stemme be alle energier som er tilstede til det beste for deg om å tre inn i sirkelen for healing, transformasjon og balanse.

7. Bruk en stein, pinne eller kongle som du holder i hånden. Henvend deg så til den ufødte sjelen og når du føler kontakt forklar hvorfor dette ikke er/var en god tid å komme på. Sitt i stillhet så lenge du føler for det.

8. Be om tilgivelse hvis det føles rett og at si du ønsker at den ufødte sjelen vil "finne et godt hjem".

Når du er ferdig legg steinen/pinnen eller konglen på bålet og føl at du med det gir slipp på tunge energier relatert til aborten. Ta deg god tid.

9. Ofre røkelse/einer eller salvie på bålet og med røyken som stiger opp til Far himmel be om hjelp til å ha tillit til livets læreprosess også i vanskelige tider.

10. Ofre blomster til mor jord ved å legge de rundt bålet. Berør jorden med begge hender og send kjærlighet og takknemlighet for alt hun har gitt og gir deg. Man kan også legge seg ned hjerte til hjerte med Mor jord og sende kjærlighet og takknemlighet hvis man heller vil det. 11. Takk alle energier som var til stede under seremonien. 12. Når du er klar avslutter du og forlater seremoniplassen.


Comments


Kategorier / Tema
bottom of page